Betennelse i senene behandler vi daglig.

Noe av det mest vanligste vi møter på klinikken, er skader i senene. Skadene oppstår  av forskjellige årsaker og opptrer i ulik karakter. Felles er at det er ubehagelig, plagsomt og kan gjøre skikkelig  vondt. Jobber man mye med armene kan en betennelse i senefestet i albuen virkelig plage deg i løpet av arbeidsdagen. De vanligste diagnosene i armen er «tennisalbue» /»musearm» (smerter på utsiden av albuen), eller golfalbue ( smerter på innsiden av albuen). Man kan også ha senebetennelse i skuldre, knær, hofter, achilles, føtter og andre muskelfester på kroppen. De vanligste diagnosene er achilles tendinitt (achillessenen), patellar tendinitt (knesenen), plantar facit (senen under foten) og trochanter tendinitt (muskelfeste i hoften).

 

Overbelastning

Selve betennelsen er uttrykk for gjentakende skader i et  vev. Det oppstår gjerne med belastning over tid, men kan også oppstå akutt etter en bestemt hendelse. Det vil si – overbelaster man senen over tid, eller med en bestemt hendelse, kan det oppstå en betennelse i senen.

Trykkbølge kan være effektiv behandlingsform

Vi behandler de fleste senebetennelser med trykkbølge behandling, ofte kombinert med annen påvirkning av vevet. Dette kan være tøyning, mobilisering, nåling, taping, øvelser m.m. Kombinasjonen trykkbølge behandling og manuell behandling er ofte en veldig god kombinasjon og tilnærming til en senebetennelse.

Hvis en senebetennelse vedvarer over tid og man ikke oppsøker profesjonell  hjelp, kan betennelsen bli kronisk. Dette kaller man en tendionse.

Fysioterapeuter med manuell tilnærming kan hjelpe 

På Stoa Fysikalske Senter har vi to trykkbølgeapparater, og god erfaring med diagnostisering og  behandling av senebetennelser. Vi har erfaring med trykkbølge og manuell tilnærming som behandlingsform. Denne tilnærmingen kan ofte være utslagsgivende for en suksessfull behandling.