Go to Top

Om oss

Ved Stoa Fysikalske Senter er hovedgruppen av pasienter personer med nakke-, skulder- og ryggproblemer. Vi jobber generelt med muskel- ogskjelettplager, men også andre akutte eller kroniske lidelser.

Hos oss vil du møte autoriserte fysioterapeuter. Vi har spesialfelt innen muskel- og skjelettplager, og har derfor god kompetanse og erfaring med undersøkelse og behandling av lidelsene.

Som pasient hos oss blir du grundig undersøkt og diagnostisert før selve behandlingen starter. Behandlingen foregår manuelt eller ved sjokkbølge-/trykkbølgebehandling, uten andre elektriske hjelpemidler eller varmepakninger.

Vi har fokus på vise ulike øvelser som kan bidra til at du blir bedre.

Vi er samlokalisert med Stoa Idrettsmedisin & Opptrening og Stoa Massasje.

På Stoa Fysikalske Senter møter du oss:

Ron Astrup

Daglig leder

Ron er utdannet i Danmark, og har drevet Stoa Fysikalske Senter siden oppstarten i 2005. Ron jobber i dag ved Stoa Idrettsmedisin & Opptrening, i samarbeid med Stoa Fysikalske Senter. Han driver nå med diagnostikk og undersøkelser ved hjelp av ultralyd.

Han er dessuten fast fysioterapeut til det norske kontinentallaget på sykkel Team Sparebanken Sør (eies av Thor Hushovd, ledes av Atle Kvålsvoll). Han er en del av apparatet rundt fotballaget Jerv i Obosligaen og behandler ellers mange av landets idrettsutøvere.

Faglig styrke: Kjenner det i hendene
Personlig styrke: Engasjert, direkte og frittalende
Personlig svakhet: Kan gi litt mye av seg selv, litt distre & surrete
Til lunsj: Havregryn og to kopper kaffe

Mats Gran Hansen

Fysioterapeut

Mats er utdannet i Danmark. Han har flere kurs innenfor rygg-, skulder- og nakkebehandling, samt «dry needling». Som fysioterapeut er Mats ikke redd for å ta litt i, og gir seg ikke før han når et mål. Han er et kjent navn i fagmiljøet, og er sammen Ron en del av apparatet omkring Jerv i Obosligaen. Han er aktiv i fritiden, og driver med flere ulike sportsgrener. Han er også en ivrig jeger.

Faglig styrke: Et godt solid grep
Personlig styrke: Veldig pålitelig, tillitsfull og godt humør
Personlig svakhet: Spiser ikke kake i lunsjen
Til lunsj: Egen hjemmebakst / rundstykker med danskepølse

Halvor Myhren

Fysioterapeut

Halvor er utdannet i Danmark. Han har mange kurs innenfor manuell terapi, rehabilitering og neurologi. Han jobber 40 % på Stoa Fysikalske Senter og 60 % i Tvedestrand Kommune. I Tvedestrand er han studieveileder for nye fysioterapeuter i praksis, og er derfor alltid oppdatert på det nyeste innen fagfeltet. Privat er Halvor over gjennomsnittet engasjert i jakt og friluft. Han er lommekjent i de fleste skoger på Sørlandet, og kjenner de beste hummerplassene langs kysten.

Faglig styrke: Sterke fingre og en god klype
Personlig styrke: God humor, artig kar og «altvitende»
Personlig svakhet: Snakker litt vel mye om jakt & fiske, en liten rotekopp og alt for glad i kake
Til lunsj: En halvliter Cola light og jegergryte fra Meny

Marthe Waagestad

Fysioterapeut

Marthe er utdannet i Danmark. Hun har kurs innenfor diverse muskel og skjelettplager, gravide og opptrening. Hun jobber for tiden på Stoa Fysikalske Senter og samt at hun har hovedansvar for gruppetreninger ved Stoa Idrettsmedisin & Opptrening. Her har hun ansvaret for ulike gruppetreninger og individuell oppfølging. Marthe har god og bred erfaring, og god kompetanse på gravide og problematikk før og etter svangerskap. Privat er hun glad i det gode liv på sjøen, og tar gjerne en tur i skog og mark.

Faglig styrke: En kvinnelig hånd
Personlig styrke: Utrolig blid, humørspreder og uredd
Personlig svakhet: Kan le litt høyt, baker litt for sjeldent kake til lunsjen
Til lunsj: Flate knekkebrød med smøreost

Rune Børgesen

Fysioterapeut

Rune er opprinnelig fra Danmark og snakker med dansknorsk / norskdansk dialekt. Han har tatt fysioterapiutdannelsen på samme skole som Ron, og har allerede flere års erfaring fra privat praksis.

Han har jobbet klinisk både i Danmark og Norge, før han begynte på Stoa Fysikalske Senter.

Rune har flere kurs i manuell behandling, og er spesielt interessert i nakke, skulder og ryggproblematikk, men synes også andre muskel- og skjelettlidelser er spennende fagfelt.

På fritiden trener Rune 3-4 ganger i uken, og liker å holde seg i aktivitet. Han er fortiden bosatt i Kristiansand, og har kjøpt hus i nærområdet til Kaptein Sabeltann. Det kan derfor godt være han drar frem en Sabeltannstrofe i ny og ne.

Faglig styrke: Bred kompetanse og et dansk håndtrykk. God erfaring og vurderingsevne i kakesmaking i lunsjen
Personlig styrke: Presis, god humor og artig dialekt
Personlig svakhet: Lite kunnskap om norske langrennsløpere
Til lunsj: Rugbrød med rød pølse

Birgitte Kroken

Fysioterapeut

Birgitte er utdannet i fedrelandet, som eneste på senteret. Hun er derfor ikke språkforvirret som resten av gjengen på senteret, som til tider kan slite med riktig uttale.

Birgitte er en ung fremmadstormende dame fra Vegårshei. Hennes første jobb var i Nordreisa i Troms, før hun kom til oss med herlig energi og smil. Hun har kurs i dry needling og manuell behandling. Birgitte har tidligere vunnet norgescupen i sykkel, og er en habil skiløper.
Birgitte mener hun kjenner alle i Vegårshei, kommer fra en jaktfamilie, ei skikkelig bygdejente med andre ord.

Faglig styrke: Omtenksom og faglig nøye. Kan tilføye kakebaking til kontoret.
Personlig styrke: Ivrig og smilende, og over gjennomsnittet snill. Meget lærevillig.
Personlig svakhet: Dårlig i dansk. Har enda ikke bakt en god sjokoladekake.
Til lunsj: Elgkaker fra familien.